formbar färs
vegobiffar
vegobiffar formbar färs

Har du inte testat formbar färs från Anamma så kan det verkligen rekommenderas! Du tinar färsen och kan använda det för att göra egna vegobiffar, vegobollar, burgare eller annat smarrigt av! Jag har gjort allt möjligt med den, bl.a. små biffar som liknande pannbiffar som blev grymt goda°  Receptet nedan är på ett ungefär 🙂 

Vegobiffar
Anamma formbar färs (1/2 paket)
Kokt potatis (varav 2 till vegofärsen)
2 st röd lök
1/2-1 dl havregrädde
1 msk ströbröd (+ 1 msk potatismjöl om du vill)
Mjölkfritt smör att steka i.

Sås
1 msk mjöl
1-2 msk mjölkfritt smör
Resten av havregrädden
Eventuellt lite havre mjölk
Soya
Salt och peppar

Gör så här
Ställ fram färsen för att tina, tar ca 30 minuter innan den blir formbar (jag ställde den ovan på kastrullen när jag kokade potatis för att DDT skulle gå lite snabbare, att värma/Tina i micron rekommenderas inte av Anamma).

Sätt potatis på kokning. När dom är klara tar du två potatisar och kyler ner (spola i kallt vatten eller ställ i kylen).

Finhacka och stek en rödlök i smör och ställ den sedan det åt sidan. Skiva den andra löken och stek den som tillbehör.

Blanda 1/2-1 dl av havregrädden, ströbröd, lök, 2 rivna/mosade potatisar i en bunke (och ev. potatismjöl). Låt stå ett par minuter.

Blanda ner den tinade färsen, soya, salt och peppar och blanda ihop ordentligt. Forma sedan bollar, biffar eller annat efter smak och stek i smör.

Såsen: smält smör, vispa ner mjöl så att det är klumpfritt, häll i havregrädde, en skvätt havremjölk, soya, salt och peppar. Har du sky från att du stekt löken så häll i det också och låt koka upp.

Jag serverar med gröna bönor, gelé. Mumsigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *