Vegansk linslasagne

Häromdagen testade jag att göra en linslasagne för första gången, jag gillade den skarpt! Denna lasagne har ingen färs utan det är linsröran som gör hela innehållet! Vill man så skulle man ju även kunna steka lite sojafärs eller annan färs och ha i. Delar med mig av receptet här.  

Linslasagne

ca 6-8 portioner bitar 

Ingredienser

 • 1 msk olivolja
 • 2 morötter, finhackad
 • 1 gul lök, hackad
 • 2 vitlöksklyftor, finrivna
 • 1 tsk torkad rosmarin
 • 2 msk tomatpuré
 • 2 dl torkade röda linser
 • 800 g krossade tomater
 • 3 dl vatten
 • 1 grönsaksbuljongtärning
 • salt och svartpeppar
 • 0.5 tsk cayennepeppar
 • 250 g pastaplattor
 • 200 g oatly ifraiche, plantifraiche eller liknande (jag använde Plantis med paprika och chilli vilket gav lasagnen lite sting!) 
 • 1 dl soyayoghurt (eller öka mängden fraiche) 
 • 2-4 dl riven riven ost (jag använde mig av en vegansk färdigriven)

Gör så här
Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek morot, rotselleri, lök, vitlök och rosmarin utan att det tar färg. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare någon minut under omrörning. Häll i linser, krossade tomater och vatten, samt lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

Varva pastaplattor med tomatsåsen, oatly ifraiche i en ugnsform. Vill du kan du ha lite ost mellan varje lager (då använder du den större mängden ost). Avsluta med tomatsåsen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

Servera med en sallad,  jag körde en med vitkål, machesallad samt tomater och gjorde en dressing på lite olivolja, vinäger, kryddsalt och peppar. Mums! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *