Vegansk rödbets- och äppelsallad

Ingredienser

300-400 gram inlagda rödbetor
1 litet grönt äpple
2 matskedar vegansk majonäs
3 matskedar sojghurt naturell
1 matsked dijonsenap
1/4 tesked citronjuice
1 matsked hackade örter och/eller dill
Salt och peppar att smaka av med.

Gör så här:

  1. Häll av lagen från rödbetorna och skär dom i 1 cm kuber.
  2. Skala äpplet och ta ut kärnan, skär dom i 1 cm kuber
  3. Mixa rödbetor, löp och äpplen i en skål. Häll på majonäs, sojgurt, senap, balsamvinäger och pressa på citronjuice. Blanda ordentligt.
  4. Krydda med alla kryddor, ta i lite mer majonäs om du vill ha den lite krämigare.
  5. Täck bunken med gladpack och låt stå i kylen ett par timmar eller över natten.
  6. Provsmaka innan servering och ha eventuellt i mer krydda. Lägg i mer majonäs om den är för mörk och toppa med lite hackade örter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *