Scrambled tofu

Jag gjorde scrambled tofu för första gången idag, det blev sjukt gott!

Här är receptet! 

Scrambled Tofu 
1 block fast naturell tofu (ca 250 g)
Salt & peppar
Gurkmeja
Havregrädde efter behov (t.ex. Oatly iMat), ca 1/2 dl. 
ev chiliflakes
ev 1/2 klyfta vitlök

Gör så här:
1. Börja med att pressa ur vattnet ur ett block fast naturell tofu. Hacka vitlök och stek i lite rapsolja.
2. Smula ner tofun i pannan och stek så att tofun får lite färg. 
3. Häll i en skvätt havregrädde och låt röran få en bra konsistens, likt äggröra.
4. Krydda med Gurkmeja, salt och peppar och ev. chilliflakes om du vill ha lite mer hetta i äggröran. 
5. Skär upp körsbärstomater och avokado samt ev. andra tillbehör du vill ha och servera tillsammans med tofun.

Grymt gott! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *